vrijdag 31 oktober 2014

31-10-2014: Zwarte Roodstaart en lekkere trek

Een Zwarte Roodstaart zat de hele dag rond ons huis vandaag.
Ons dakterras zit vol verrassingen de afgelopen dagen. Twee dagen geleden een Sperwer en toen ik vanmorgen naar buiten stapte zag ik op ons dak een vogeltje vliegenvangerachtige capriolen uithalen. Een Zwarte Roodstaart! Erg leuk, want die hebben we hier niet vaak. De vogel bleef de hele dag in de omgeving van ons huis rondhangen en ving ijverig insecten.
Het was lekker weer en omdat ik toch bollen moest planten en het dakterras een beetje moest fatsoeneren kreeg ik een aardige indruk van de vogeltrek vandaag. Het was een goeie dag, met veel lijsterachtigen (flinke groepen Kramsvogels en om de haverklap Koperwieken en Zanglijsters, en eenmaal een Merel), een prachtige groep van 77 Aalscholvers in V-formatie, veel Vinken, Graspiepers, Veldleeuweriken, Houtduiven en een paar Sijzen en Kepen.
Een of twee Grote Gele Kwikstaarten hangen al een tijdje rond in de haven van Leerdam; om de haverklap komt er weer eentje overvliegen.
Het kostte wat moeite, maar aan het eind van de dag liet de Zwarte Roodstaart zich mooi fotograferen, en ook een Turkse Tortel ging er nog even lekker voor zitten.
Zwarte Roodstaart op de uitkijk naar insecten.
Turkse Tortel alert...
... en relaxed.

1 opmerking:

  1. Je zit daar wel op een heel mooi plekje Jan het is wel geliefd.

    BeantwoordenVerwijderen