vrijdag 11 maart 2016

11-03-2016: Tussen winter en lente.

De Grauwe Gans liet zich weer eens mooi fotograferen bij Lappenheide.
Maart is een echte overgangsmaand. Er zijn nog volop wintergasten, maar aan de andere kant arriveren de eerste zomervogels, zoals Grutto's en Lepelaars, in ons land en zingen een hoop vogels alweer het hoogste lied. Maar eind maart komt er meestal pas echt beweging in de zaak, als zangvogels zoals Fitis, Tjiftjaf en Blauwborst terugkeren. Toch is het in maart altijd spannend, want je kunt zomaar de eerste Zomertaling of Kleine Plevier treffen.
Vandaag besloot ik een paar uurtjes door de streek te gaan fietsen. Eerst naar Lappenheide, waar ik hoopte op een IJslandse Grutto tussen de Grutto's daar en misschien wel een jaarsoort. Onderweg kwam ik een IJsvogel tegen. Bij Lappenheide stond een Grote Zilverreiger en er stond inderdaad een clubje Grutto's, waar één mooi uitgekleurde IJslandse Grutto tussen stond.
Jaarsoorten leverde het fietstochtje niet op. Wel lieten drie Grote Lijsters zich erg mooi bekijken bij Fort Asperen en die had ik dit jaar nog maar een keer gezien. Een Sperwer vloog over de Nieuwe Zuiderlingedijk, maar verder lieten alleen heel gewone soorten zich zien. Gaf niks, het was heerlijk zonnig weer en de Grauwe Ganzen bij Lappenheide lieten zich weer eens leuk platen.

1 opmerking: