vrijdag 13 mei 2016

13-05-2016: Ook de Bosrietzanger is er weer.

Een mannetje Groenling liet zich aardig platen.
Vanmorgen vroeg heb ik even een kort fietstochtje gemaakt langs de Lingedijk, met als voornaamste doel het horen en/of zien van de Bosrietzanger voor de jaarlijst. Het duurde even, maar iets voorbij Kedichem had ik 'm dan te pakken. Dat kon ook bijna niet anders, want er zitten er veel bij ons in de streek en er moeten er al heel wat terug zijn.
Verder maar liefst vier Cetti's Zangers gehoord op dat relatief kleine stukje dijk. Nog even en het is een van de gewoonste vogelsoorten hier. Leuk waren een Spotvogel, die luidkeels zong in de tuin van nummer 91, en een Braamsluiper, die ik had toen ik een nieuw paadje langs de Linge probeerde, dat me laatst was uitgelegd door Rien de Keijzer. Hier kwam ik uit op de plek waar ik altijd de Zwarte Sterns zie aan het eind van de Nieuwe Zuiderlingedijk, maar dan aan de overkant. Grappig, nooit geweten dat dat kon. Ik telde minimaal 11 Zwarte Sterns bij de vlotjes, en er leken zeker zes vlotjes bezet.
Verder had ik voornamelijk gewone soorten, althans: gewoon voor deze streek. Blauwborst, Rietzanger, Kleine Karekiet, Oeverloper, Tuinfluiter et cetera. Een Groenling en een paar Grote Canadese Ganzen met jongen lieten zich aardig fotograferen. Binnen twee uurtjes was ik weer thuis.
Grote Canadese Ganzen.

1 opmerking: