zaterdag 6 september 2014

06-09-2014: Op zoek naar de Zwarte Ooievaar

De Zwarte Ooievaar van Bolgerijen en Autena liet zich niet onaardig fotograferen.
Sinds kort hebben we in de Vijfheerenlanden een whatsappgroep, en die leidt meteen al tot leuke resultaten. Vorige week leverde een melding me de Visarend op, en gisteren werd er een Zwarte Ooievaar gemeld in Bolgerijen en Autena. Gezien het weer schatte ik in dat die wel zou blijven hangen, dus vanmorgen ging ik er met Cilja en met Chico op af. Maar helaas, het was mistig, het regende af en toe en het zicht was slecht. Hoe we ook zochten: er was geen Zwarte Ooi te bekennen. Wel vonden we twee Grote Zilverreigers, een 'gewone' Ooievaar, flink wat Buizerds en Blauwe Reigers en veel Witte - en Gele Kwikstaarten.
Uiteindelijk liet de Zwarte Ooievaar zich van erg dichtbij zien.
We waren nauwelijks thuis toen werd gemeld dat de Zwarte Ooievaar op een andere plek, namelijk langs de A2, was teruggevonden. Tegelijkertijd appte Chris gelukkig dat hij erheen ging en of er iemand mee wilde. Nou, dat wilde ik natuurlijk wel, dus even later vertrokken we opnieuw naar Bolgerijen en Autena. Chris' dochtertje Liv-Grete wilde ook dolgraag eens een Zwarte Ooievaar zien, dus zij ging  ook mee. Na ongeveer anderhalve kilometer lopen over het fietspad langs de A2 was het zo ver: daar stond de Zwarte Ooievaar! Het was een eerstejaars vogel en aanvankelijk stond hij heel stil te rusten in het land en trok zich zelfs niets aan van rakelings passerende tractoren.
Van een tractor die enkele malen vlak langs 'm reed trok de Zwarte Ooievaar zich niets aan.
Na een tijdje wachten begon de ooievaar te lopen. Langzaam maar zeker kwam hij steeds dichter naar ons toe, tot hij op een afstand was dat er eindelijk fatsoenlijke foto's gemaakt konden worden. Want het was nog altijd een beetje mistig, donker weer. Maar de vogel voelde feilloos aan dat we hem op de gevoelige plaat wilden hebben, want uiteindelijk werkte hij wel heel erg goed mee. Hieronder nog een paar plaatjes van de vogel. We hebben van 'm genoten!
Even de veren uitschudden.
Hopla! Lekker hapje te pakken!
Aandachtig speurend naar voedsel.
Huh?

1 opmerking:

  1. die is wel een hele mooie ontmoeting maar wat vreemd dat die tractor hem zelfs niets uitmaakte.

    BeantwoordenVerwijderen