zondag 2 juni 2013

02-06-2013: Ransuil in eigen woonplaats

De Ooievaar liet zich leuk fotograferen vanavond.
Vanavond had ik met Christiaan en Wiegert afgesproken om naar de Leerdamse Ransuilen te gaan kijken, waarvan we gehoord hadden dat ze soms om acht uur 's avonds al gaan jagen. Toen ik naar de plek fietste kwam ik drie Ooievaars tegen, waarvan er eentje wel in was voor een leuke foto. Dat was een aardig begin van de avond. Even verderop hoorde ik een Tuinfluiter zingen. Chris en Wiegert waren al ter plekke, evenals twee andere vogelaars/fotografen. Na enige tijd wachten kwamen we erachter dat er een Ransuil een paar meter boven onze hoofden in een boom zat! Dat was leuk, want het slaperige uilenbeest liet zich mooi bekijken en tussen de takken en bladeren door ook nog redelijk fotografisch vastleggen.
Slaperige Ransuil
Terwijl we zo stonden te wachten tot er wat leven kwam in de uil, werden we beziggehouden door baltsende Grutto's, een overvliegende Sperwer en een Purperreiger die langs een slootje landde, zich even liet fotograferen, weer opvloog en even later in het weiland aan de andere kant van het fietspad, maar verder weg, weer landde.
Intussen was het allang acht uur geweest. Het werd half negen, negen uur en nog steeds maakte de Ransuil geen aanstalten om te gaan jagen. Om tien over negen hielden Chris en ik het voor gezien en fietsten naar huis. Onderweg kwamen we nog een Ree tegen, die in hoog gras stond en ons wel in de gaten had, maar helemaal geen aanstalten maakten om zich uit de voeten te maken. Die ging dus nog even leuk op de foto. Later hoorden we van Wiegert, die nog gebleven was, dat de uilen rond half tien het luchtruim hadden gekozen.
Ree in het hoge gras.

1 opmerking:

  1. de onverwachte ransuil dat is toch eigenlijk veel leuker dan dat hij op de vaste stek zit en het koppie van de ree net boven het grasveld uit die is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen