donderdag 10 januari 2013

10-01-2013: Bosvogeltjes

De Boomklever is ook weer binnen.
Vandaag heb ik een paar uurtjes rondgelopen op het landgoed Mariënwaerdt bij Beesd, altijd een goeie plek om in het begin van het jaar wat bosvogels aan de lijst toe te voegen. Want zoveel bos hebben we hier niet in de Vijfheerenlanden en omstreken.
Het zonnetje scheen voor de verandering en het ging lekker met de jaarsoorten. Zo had ik meteen al een groep Sijsjes te pakken en een paar Ringmussen en in een grote groep Vinken vond ik na lang speuren toch nog een Keep. In de verte landde een Ooievaar op een lantaarnpaal en een groepje Holenduiven vloog op vanuit een boomtop. Ik zag een Ree en een Haas op het land staan en twintig Kramsvogels vlogen over me heen. Aan een bosrandje speurde ik wat over het belendende grasland en ja hoor, daar zaten drie Grote Lijsters op het gras. Tenslotte werkte ook de Boomklever nog volop mee, en die wilde ook nog wel even voor de illustratie bij dit stukje zorgen.

3 opmerkingen:

 1. Het blijft een mooi plekkie daar.
  Leuke waarnemingen en toch nog een foto kunnen maken daar.
  De boomklever had ik vandaag ook, maar dan bij Fort Everdingen.

  Groet,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi en het beetje zon wat we hadden heb je mooi kunnen benutten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is ook een bijzondere plek om een Boomklever te hebben Arné. 's Winters wil je ze nog weleens op onverwachte plekken tegenkomen.
  Groet! Jan

  BeantwoordenVerwijderen