vrijdag 15 juni 2018

15-06-2018: Wielewaal, een nieuwe regiosoort!

Vanmiddag meldde Antoinette op de Vijfheerenlanden-app een zingende Wielewaal bij het voetveer over de Culemborgse Vliet. Nu was dat nog een jaarsoort voor me, en sterker nog: ik had nog nooit een Wielewaal binnen de regio Vijfheerenlanden gezien of gehoord. Wel er vlakbij, zoals in de omgeving van Asperen, in het Lingebos en langs het 'Ravenweggetje' evenwijdig aan de Nieuwe Zuiderlingedijk, maar nog nooit binnen de officiële grenzen van de regio.
Dus snel de fiets gepakt en er op af. Per slot van rekening was het maar een paar kilometer fietsen. En jawel, bij aankomst hoorde ik de vogel al zingen, en dat deed hij veelvuldig en enthousiast gedurende de periode dat ik er was. Uiteraard probeerden we de vogel in beeld te krijgen, maar dat lukte, zoals zo vaak bij Wielewalen, niet.

1 opmerking:

  1. Hoi Jan, wat een inspirerende vogelverslagen en prachtige foto's toch altijd! En steeds maar weer jaloers op je mooie zinsopbouwen, enige minpuntje vind ik dat er geen kleine foto bij de Canadesen zit want om het steeds op te zoeken op google en dan weer verder te lezen is een gedoe hoor. ;-)

    Maar ik heb een vogelvraag aan je.
    Zie Bieschbos trektelpost vandaag 19/6 http://www.trektellen.org/count/view/20/20180619 10.000 Gierzwaluw op naar Zuid (waarvan 10% juveniel0. Is dit een normaal verschijnsel om ons in dit kikkerland nu al te verlaten? Ze waren hier maar 40 dagen (7 mei minus 19 juni). Of is er een reden voor, voedsel cq insectentekort?
    Groet, Frank Dorsman

    BeantwoordenVerwijderen