woensdag 28 december 2016

28-12-2016: Hume's Blako en verder alles (ge)mist.

Landschapje bij Noordwijk.
Het traditionele oudejaarsvogelen met mijn vrienden Koert en René stond vandaag op het programma. Het voorspelde weer was niet geweldig: er werd vooral in de zuidelijke helft van het land dichte en hardnekkige mist voorspeld. Daarom besloten we maar om iets noordelijker te blijven en voor de Hume's Bladkoning van Noordwijkerhout te gaan, de Dwerggorzen van Noordwijk, de Bonte Kraai van Lentevreugd en wie weet wat er zich nog meer zou aandienen.
Om kwart voor negen stond ik op station Voorhout en even later arriveerden René en Koert. We reden naar de plek van de Hume's Blako en konden direct aanschuiven, want de vogel was al door andere vogelaars opgespoord. Af en toe riep hij luid en regelmatig liet hij zich zien, terwijl hij zich als een stuiterballetje door de takken van een kale boom bewoog. Zo, dat was alvast een lekkere soort!
We besloten de Dwerggorzen van Noordwijk mee te pikken, ondanks dat ze al op de jaarlijst stonden, maar zo'n soort is natuurlijk altijd leuk. Maar de gorsjes waren in een gluiperige bui vanmorgen en lieten zich, ondanks zoeken door nogal wat vogelaars, niet vinden. We besteedden er maar niet al teveel tijd aan en gingen richting Lentevreugd, waar de aldaar aanwezige Bonte Kraai nog een jaarsoort zou zijn voor mijn vogelvrienden.
Helaas: de mist werd steeds dichter in plaats van minder, en eenmaal in Lentevreugd was het lastig sowieso nog een kraai te zien, Bont of Zwart. Een tijd wachten en even gezellig bijkletsen met René van Rossem hielp ook niet, dus uiteindelijk kozen we eieren voor ons geld en gingen aan een vroege lunch met koffie, in de hoop dat de mist zou optrekken.
Maar dat deed hij niet. Het werd zo erg dat er geen beginnen meer aan was, en dus hielden we er vroeg mee op. Er wachtte me ook nog een horrortreinreis vanwege een aanrijding met een persoon tussen Delft en Rijswijk, en om vier uur was ik eindelijk thuis.
Maar het Hume's Blakootje was erg leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten