woensdag 7 oktober 2015

07-10-2015: Een wandeling door herfstige duinen

Een tamme Vos liet zich prachtig zien en fotograferen.
Vandaag een wandeling gemaakt door de herfstige Amsterdamse Waterleidingduinen met mijn vriendin Anita Valk. Het was lekker wandelweertje: een beetje wind, wolken, af en toe zon en pas toen we na afloop bij het Panneland aan de koffie zaten een paar stortbuien.
We gingen dus bij ingang Panneland de duinen in en gingen daar rechtdoor. De Damherten waren meteen al niet te tellen, het miegelt ervan in de duinen. Bij het eerste kanaal een leuke verrassing: zeker 14 Krooneenden zwommen er, samen met Kuif- en Krakeenden, Futen en Meerkoeten. Ook leuk: enkele Baardmannetjes riepen vanuit het riet, en die waren nog een jaarsoort.
Krooneend.
We wandelden langs het betonnen kanaaltje naar het westen en sloegen linksaf naar het Groot Zwarteveld. Daar lieten twee Grote Gele Kwikstaarten zich erg mooi zien. Intussen trok er heel wat over, ondanks dat het midden op de dag was: Graspiepers, Sijzen, Boompiepers, mijn eerste Kramsvogel van het najaar, Vinken en meer. Ook hoorden we overal Goudhaantjes. Op de terugweg stuitten we op een prachtige, ultratamme Vos, dit tot groot enthousiasme van Anita (en natuurlijk ook van mijzelf) die zich prachtig liet zien en fotograferen.
Totaal relaxte Vos.
Een van de vele Damherten die we tegenkwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten