woensdag 29 oktober 2014

29-10-2014: Drama op dakterras!

R.I.P. Turkse Tortel...
Vanmorgen vroeg hoorden Cilja en ik vanuit de slaapkamer al een vreselijk kabaal van alarmerende Eksters en Kauwen. Nu gebeurt dat weleens vaker, als er bijvoorbeeld een kat rondloopt of iets dergelijks, en een blik uit het raam leverde geen nadere informatie op. Maar toen ik een halfuurtje later wat brood wilde strooien op ons dakterras bleef ik bij de deur stokstijf staan. Vlak voor me zat een prachtig mannetje Sperwer op het terras! Maar was had -ie daar nou in z'n klauwen? Nee he, toch niet een van onze Turkse Torteltjes, dacht ik, maar helaas: dat was precies wat meneer aan het plukken was.
Een Ekster probeerde tevergeefs de Sperwer weg te jagen en van mij trok hij zich niets aan, terwijl ik toch vlakbij de glazen schuifpui stond op nog geen tien meter van 'm af. Ik riep Cilja, die bleef kijken terwijl ik mijn fototoestel van boven haalde. Gelukkig zat -ie er nog toen ik terugkwam en kon ik door het ietwat beregende glas een paar plaatjes schieten voordat de Sperwer de Ekster (en ons?) zat werd en met het torteltje in z'n klauwen wegvloog.
Behalve ons vaste, vrolijke Turkse Tortelpaar zat er ook al een aantal dagen af en toe een jonge tortel op ons dakterras die niet helemaal fit leek. Misschien dat die nu ten prooi is gevallen aan de Sperwer. Mij restte in ieder geval niets anders dan het bloedbad dat de Sperwer achterliet op te ruimen: een vracht veren, ingewanden, bloed en poep...

1 opmerking:

  1. Ja de natuur kan wreed zijn maar je zei het al Jan de jonge tortel zag er al niet fit uit en ja dan ben je eigenlijk al een prooi.maar dat hij jullie gewoon toeliet om te kijken?

    BeantwoordenVerwijderen