maandag 4 augustus 2014

04-08-2014: Bolgerijen

Een Dagpauwoog is op het Kikkerbeet in een slootje gaan zitten om te drinken.
Vandaag ben ik met Cilja en ons hondje Chico weer eens in Bolgerijen (voluit: Land van Autena en Bolgerijen) geweest, een fraai natuurgebiedje hier in de buurt. Het is een afwisseling van slootjes met veel waterplanten, ruige open stukjes, bos en grotere sloten, en meestal vinden we er veel vlinders, libellen en andere insecten en is het er leuk fotograferen. Zo ook vandaag. Ik had vandaag mijn zinnen gezet op de Houtpantserjuffer, die nog een nieuwe jaarsoort voor mijn libellenlijst was. Een eenvoudig doel, want het is een algemene soort die nu volop vliegt in dit soort gebieden. Het duurde dan ook niet lang voordat we de eerste vonden.
Houtpantserjuffer.
Toen hadden we onderweg al leuke vogelsoorten als Ooievaar en Purperreiger gezien. Helaas was het de hele tijd bewolkt weer, maar desondanks vlogen er veel Bont Zandoogjes, een drietal Argusvlinders, Klein Koolwitje en Klein Geaderd Witje, Atalanta, Dagpauwoog en een Gehakkelde Aurelia. Van de libellen was vooral de Bloedrode Heidelibel goed vertegenwoordigd. Twee Bruine Glazenmakers vlogen op uit het lange gras toen wij langsliepen en ook vonden we een Steenrode Heidelibel.
Bloedrode Heidelibel.
Een van de pakweg 10 Bont Zandoogjes die we tegenkwamen.

1 opmerking:

  1. Ik dacht eerst dat jullie weer naar Bulgarije waren geweest maar nee ik moest even overnieuw lezen ,maar je omschrijft wel een prachtig gebied en dat zo dicht bij huis.

    BeantwoordenVerwijderen