dinsdag 29 april 2014

29-04-2014: Ochtendje Zouweboezem

De Zwarte Sterns zijn bijna klaar voor het broedseizoen.
Vanmorgen een bezoekje aan de Zouweboezem gebracht met Cilja, Chico en mijn kleindochter Tay-Ishja, die erg geïnteresseerd is in vogels. Met haar 8 jaar houdt ze in een notitieboekje al keurig bij wat ze allemaal heeft gezien, daarbij natuurlijk zwaar aangemoedigd door ondergetekende. Maar ze vindt het erg leuk en spannend en nu ze twee daagjes bij ons logeert zijn we voor het eerst echt met haar gaan vogels kijken.
De Zouweboezem dus, en we zagen en hoorden er uiteraard allemaal leuke, spannende vogels. De Purperreiger en de Zwarte Sterns waren voor mij nog jaarsoorten. De Zwarte Sterns waren druk bezig hun vlotjes in te nemen, dat was een prachtig gezicht en met dat nieuwe kijkplatformpje kun je het allemaal van dichtbij gadeslaan.
We hoorden de Koekoek een paar keer, en de Snor, maar die stiekemerds kregen we niet in de kijker, evenmin als de roepende Waterral. Wel zagen we de Bruine Kiekendief, Rietzangers, Kieviten en Grutto's, Aalscholvers en een Braamsluiper en we vonden ook nog een Rosse Woelmuis en een Gewone Pad. Zo werd het een erg leuke ochtend. Jammer dat het begon te regenen, anders hadden we nog meer kunnen zien, maar ja, zo gaat het nu eenmaal met vogelen.
Het notitieboekje van mijn kleindochter Tay-Ishja met de waarnemingen van vandaag.

1 opmerking:

  1. O wat leuk dat je kleindochter ook al zo geintereseerd is.

    BeantwoordenVerwijderen