woensdag 19 februari 2014

19-02-2014: Bruine Klauwier revisited

Daar zit -ie, de Bruine Klauwier. Met de telescoop was hij beter te zien.
Mijn vogelactiviteiten hebben een paar weken stilgelegen in verband met steeds-iets-anders en slecht weer, maar vandaag ben ik weer eens een dagje op pad geweest met Chris. Hij had de Bruine Klauwier nog niet kunnen twitchen, dus dat was ons eerste doel voor vandaag. Zelf wilde ik 'm ook nog wel een keer zien, want de eerste keer was de klauwier slechts kort en veelal tussen takjes in beeld. Vandaag werkte de vogel prima mee. Hij zat langdurig open en bloot op struiken en paaltjes en was met de telescoop prima te bekijken. Helaas kwam hij niet dicht genoeg bij de weg voor een leuke foto, maar het stipje hierboven is hem echt.
De rest van de dag werden we gedwongen opnieuw te wennen aan een fenomeen dat ons lange tijd bespaard is gebleven: dippen. We reden naar de Oehoe-plek in de buurt van Winterswijk, vonden daar zingende Geelgorzen en een fraaie Appelvink, maar de Oehoe's hadden zich goed verstopt.
Daarna naar Mook, alwaar we de Grote Kruisbekken wilden inrekenen die daar al een tijdlang huizen. Maar ondanks een hele tijd posten werd er niets gehoord of gezien dat op de aanwezigheid van kruisbekken wees. Wel baltsten er Buizerden en vlogen er onder meer een Wulp en een Grote Lijster over.
We hadden er weinig vertrouwen meer in en besloten de dag af te sluiten in een parkje in Nijmegen, waar vanmorgen een Middelste Bonte Specht was gezien en gefotografeerd. Maar ook deze liet zich niet vinden vandaag.
Maar goed, als je een Bruine Klauwier in je notitieboekje hebt na een dag vogelen mag je niet klagen, en dat doen we dan ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten