maandag 4 maart 2013

04-03-2013: Eindelijk weer eens naar de Biesbosch

Het gebeurt niet vaak dat een Buizerd zich lekker laat fotograferen. Maar deze werkte wel mee.
Eindelijk kwam het er weer eens van en jawel, het was ook nog mooi weer. Vanmorgen om een uur of half elf reden Cilja en ik met ons hondje Chico naar de Brabantse Biesbosch. We waren er al veel te lang niet geweest en natuurlijk konden we er voor de jaarlijst 2013 nog een aantal leuke soorten vandaan halen. We begonnen met een lekkere wandeling langs de Deeneplaatweg, waar we vier Nonnetjes zagen zwemmen en waar we direct al door twee zingende Cetti's Zangers muzikaal werden onthaald. Later in Polder Maltha hoorden we er nog minstens twee. Het was heerlijk lenteachtig weer, er trok een Veldleeuwerik over, een Grote Zilverreiger vloog op en een Buizerd liet zich geweldig mooi fotograferen. En dat gebeurt niet vaak, meestal zijn ze direct weg als je naast ze stopt. Even verderop bleef ook een Torenvalkje mooi zitten toen ik mijn camera op hem (eigenlijk haar) richtte.
In de Polder Oude Hardenhoek speurden we naar de Zeearend, maar vonden hem niet. Wel was er een grote groep Grutto's aanwezig, en dat gaf ons een nog groter gevoel van voorjaar.

Ook een Torenvalkje liet zich fotograferen.
We probeerden aan de andere kant van Polder Hardenhoek te komen maar goeie genade, wat is het een puinhoop met werkzaamheden in de Biesbosch. Dat was toch wel een minpuntje. Het resultaat zal wel mooi zijn, maar ik begrijp niet dat ze die werkzaamheden niet een beetje handig kunnen faseren, zodat tenminste niet de helft van de wegen onverwachts eindigt in een kleiput.
Maar genoeg geklaagd. Na een flinke omzwerving wisten we toch Polder Maltha te bereiken, waar we op zoek gingen naar de Klapekster. Toen we de auto uitstapten keek ik omhoog en zag een adulte Zeearend boven ons vliegen! We konden hem een tijd volgen met de kijker, tot hij ergens ten noorden van ons achter de bomen verdween.
We liepen de polder in, hoorden opnieuw twee Cetti's Zangers en ook nog een Waterral, maar die Klapekster vonden we niet. Dat was jammer, maar natuurlijk waren we toch weer erg tevreden met het resultaat van ons tochtje Biesbosch.

2 opmerkingen:

  1. Ja ik kan mij voorstellen dat je tevreden was je noemt npgal niets op dat is toch een prachtig resultaat.de buizerd heb je wel erg mooi er op staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha Jan, (alweer) genoten van je blog en je kunt het met 'goeie genade' niet beter aanduiden, die puinhoop daar:-) Eind 2015 is het gelukkig klaar en das toch zo? Maar de buizerd heb je er mooi opstaan maar je hebt wel de middelste bonte specht gemist in de pannekoek:-) Ben vorig weekend en de afgelopen vrijdag naar de Biesbosch geweest en het is bedroevend wat er zit of eigenlijk niet zit. Vorig jaar waren er, als ik het me goed herinnerd, 14 klapeksters gespot en dit jaar één... en ben al heel wat keertjes, zelfs al voor de kerst, voor die Malthaklapper geweest maar nog nooit geen klap gezien. Maar heb wel, vorige week zaterdag, kunnen genieten van 8 nonnetjes tegenover het boomgatgemaal en een roerdomp maar het weer was te somber om daar goede foto's van te maken:-( En moet dan tot mijn schaamte bekennen dat jij, op één middagje, meer goede foto's hebt gemaakt dan ik in die twee dagen...Het 'werkplek' de komende tijd maar gaan verleggen naar de Sliedrechtse variant want daar is al die bagger nog niet gesignaleerd:-) En nu je het trouwens hebt over die cetti's zangers, zou de jouwe er al weer zitten? Prachtig blog! en wat leg jij afstanden af (je vorige blog) voor je jaarlijst maar de tijd nadert dat jij de top 5 binnenstoomt! Groetjes aan Cilja,

    Groetjes Kees

    BeantwoordenVerwijderen