vrijdag 25 januari 2013

25-01-2013: Steenuil zoeken

Landschap bij Acquoy
Morgen gaat het dooien en volgende week wordt het weer regen en wind en ondanks het feit dat ik geen groot liefhebber van de kou ben, stapte ik vanmorgen toch maar op de fiets om de Steenuiltjes bij Acquoy te gaan zoeken en misschien nog wat leuke winterse plaatjes te schieten of bij een wak een IJsvogeltje te scoren of misschien wel een Bokje in een kwelslootje. Het feit dat de zon lekker scheen en er bijna geen wind stond, hielp ook mee om me in beweging te krijgen.
Bij Lappenheide was alles dichtgevroren. Dat leverde wel een leuke winterse Roekenfoto op. Open slootjes of wakken waren nergens te vinden, wel zat een van de Acquoyse Steenuiltjes lekker in het zonnetje in z'n boom. Dat was leuk. Ik nam nog een paar sneeuwlandschapfoto's en zag ook vandaag weer erg veel Kramsvogels. Een roepende Matkop was nog een jaarsoort. Verder was er niet echt veel te beleven vandaag, maar in ieder geval staat de Steenuil weer op de jaarlijst.

Roek bij Lappenheide

4 opmerkingen:

 1. En die heb je alvast weer.heerlijk die winterse foto,s daar krijg je toch niet gauw genoeg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Jan,

  Leuk om te horen dat de steenuiltjes ook in de winter in Acqouy te vinden zijn. Hier bij mij in het dorp heb ik ze al een tijd niet gezien!

  Groet,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jan

  Op deze sombere dag heb ik maar eens (veel) tijd vrijgemaakt om je prachtige verslag over Gambia eens goed door te nemen en heb zitten genieten van je heerlijke schrijfstijl en de fraaie foto's!! Kan me goed voorstellen dat je, als je in dat prachtige land geweest bent met al die fraaie soorten die zich ook nog goed laten bewonderen, niet zo 'warm' meer loopt voor een ijsgors of strandleeuwerik op zo'n koud, guur stuk strand:-)
  Maar het is nu eenmaal ons lot dat ons leven zich afspeelt in dit koude winderige sombere kikkerlandje en gelukkig is het lekkervogelen-blog er om alles weer wat 'zonniger' in te zien en hoop nog heel lang van al je prachtige avonturen te mogen genieten!!

  Groet Kees

  p.s. het boek......al verkrijgbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjulliewel voor de reacties, Nic, Arné en Kees.
  Het boek zal er helaas voorlopig niet komen, Kees. Ook in uitgeversland is het crisis, dus afwijzing na afwijzing valt in de brievenbus...

  BeantwoordenVerwijderen