zaterdag 12 januari 2013

12-01-2013: Leuk spul in de buurt

Een van de Grote Zee-eenden van de Redichemse Waard
Gisteravond whatsappte Wiegert over twee Grote Zee-eenden en Ransuilen in de buurt van Culemborg en vanmiddag om drie uur ging ik er nog even op af met Chris. Het was even zoeken naar de juiste plas en hoe er precies te komen, maar toen we eenmaal aan de rand van het water in de Redichemse Waard stonden, zagen we de beide Grote Zee-eenden onmiddellijk zitten. Dat was erg leuk, want die soort had in al in geen jaren gezien en voor Chris was het zelfs nog een nieuwe soort. Het klinkt misschien gek, zee-eenden in het binnenland, maar juist Grote Zee-eenden willen nog wel eens aangetroffen worden op grotere plassen in het binnenland. Niet gek dus.
Intussen had ik nog een paar jaarsoorten binnengetikt, namelijk Sperwer, Indische Gans en Dodaars.
Toen we genoeg aan de zee-eenden hadden gezien, gingen we naar de Ransuilenroestplaats, waarvan ik de lokatie hier geheim moet houden om al te grote toeloop te voorkomen. We telden er zeven Ransuilen, er schijnen er twaalf te zitten, maar in zo'n dichte conifeer valt het niet mee om ze allemaal te vinden. 
Het was al met al een lekker middagje, mede omdat het aangenaam weer was: koud, maar zonnig.

1 opmerking:

  1. ja als z,on middagje nog niet geslaagd is wat leuk dat je zoveel ransuilen getroffen hebt,hier lijken ze van de aardbodem te zijn verdwenen.

    BeantwoordenVerwijderen